ОТОРИЗИРАН ИНСТАЛАТОР
на ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ

 за електромобили от марката "Volkswagen"

Заяви ЕЛЕКТРО-ПРОВЕРКА

0885 244 633

... или

ПОПЪЛНИ ЗАЯВКА

... до 24h

ще насрочим

ЕЛЕКТРО-ПРОВЕРКА 


ОФЕРТА

Може да разчитате на нас
от А до Я.

СТАНДАРТНИ УСЛОВИЯ
ПРОФЕСИОНАЛЕН ЕКИП

Защо са Ви нужни нашите интегрирани услуги?

< == >

Стандартни услуги

Свързани услуги

Внимателно ще вникнем във функционирането и параметрите на вътрешната Ви електрическа инсталация . В 75% от случаите, отговорът на въпроса къде и как, може да бъде инсталирана зарядна станция НЕ е очевиден.

< == >

Ще проверим начина и параметрите на връзката на Вашата сграда с електро-разпределителната улична мрежа. Тази изключително важна стъпка, редовно сепропуска и това води до значително увеличаване на риска от съществени електрически проблеми или пожар.

В случай на нужда:

  • Съдействаме на клиентите си в процедура за повишавана на мощността на сградното присъединяване.

  • Съдействаме на клиентите си в процедура за монтаж на самостоятелен електромер за контролно или търговско измерване на EV зареждане (отделен ЕРП клиентски номер)

< == >

Ще инсталираме, настроим и пуснем зарядната Ви станция с 2г пълна гаранция.

В случай на нужда:

  • Ще отговорим на всеки Ваш въпрос, свързан с функционирането на зарядната станция. Телефоните ни са винаги на разположение за Вас.

  • Ако зарядната Ви станция изпадне в състояние на грешка, винаги ще разполагате със специалист под ръка, за да Ви посъветва за най-правилното действие.

  • Ще диагностицираме всеки гаранционен проблем на място, без да заплащате за това.


Почти всички производители на зарядни станции обвързват, гаранционните условия на устройството с монтажа от оторизиран инсталатор.


Трудно или лесно, може да разчитате на екипът на Колко?Ток за всички обичайни допълнителни задачи -  преработка на електрически табла, изтегляне на захранващи трасета, къртене и .....
Тези допълнителни услуги често се налагат и не са задължителни, но изборът да ги възложите на нашият екип, ще Ви осигури спокойствие и комфорт.


Ако в бъдеще Ви се наложи софтуерна промяна или ремонт на зарядната станция, може дългосрочно да разчитате на екипът на Колко?Ток. Обслужваме старите си клиенти с предимство.

Защо WallBox зарядна станция?

Въпреки че електромобилите са снабдени със стандартно зарядно, екипирано с домакински куплунг и WallBox зарядната станция не е задължителна, а препоръчителна покупка, тя осигурява следните предимства:

  • Сигурност – станцията е занулена и заземена и има вградна функция за защита при повреда на кабела за зареждане. Тя осигурява сигурност както за този, който зарежда електромобила, така и за самия електромобил и вътрешната електрическа инсталация.

  • Спестяване – при WallBox станции има възможност за отложено зареждане на нощна тарифа.

  • Време – WallBox зарядните станции обикновенно са значително по-мощни и поради това времето за зареждане на електромобила може да бъде скъсено от 12-14 часа при стандартия домакински контакт до 30-45 минути.

В коя сграда и помещение да монтирам?

Въпросът за избор на помещение и точна позиция за монтаж, не винаги е с толкова очевиден отговор. Важни фактори, които инсталаторът ще съобрази на място и за които ще Ви помогне да вземете правилно решение, са времето за което електромобилът прекарва на дадената локация (дом/офис/паркинг), потенциални рисковете от пряко намокряне с вода на зарядната станция, наличие на достатъчна електическа мощност на вътрешната електрическа инсталация, близост до аварийни изходи и други. Ако ви е нужна гъвканост и ще зареждате на повече от едно място, моля разгледайте нашите предложения за допълнителна зарядна станция.

Проверка и решения за електрическа мощност?

Един от най-важните ни ангажименти, е да настроим станцията спрямо конкретната налична мощност на сградната инсталация. Възможни са множество варианти - преработка на инсталацията, фиксирано намаление на мощността на зареждане, Dynamic Load Balancing, Cloud control и други... Екипът ни винаги следи за всички нововъдение на пазара на зарядни устройства и компетентно ще ви запознае с всички възможности, като отдели време и отговорно вникне в спецификите на вашата сграда. Това определено не е подходяща задача, за елктротехник с обща компетентност! Съветваме Ви да избягате от изкушението да се доверите на хората поддържащи общата ви електроинсталация, за инсталиране на зарядната станция. Таве е строго специфична задача!!! Чрез обширният си опит, екипът на КолкоТок директно Ви предпазва от потенциани рискове за пожар.

Друг съществен наш ангажимент е изчерпателната проверка, която правим на всички електрически защити! С нашият екип може да се чувствате сигурни и защитени.

Опционално може да монтираме електромер, който контролира заряда на станцията и отчита общото електрическо потребление.

Изисквания/забрани

За монтаж на зарядна станция трябва да има налична 3 или 5 проводна инсталация изградена по всички изисквания на БДС. Зарядната станция задължително се монтира на токова линия, разполагаща с правилно подбрана AC и DC дефектнотокови защити.

При наличие на съществуващо кабелно трасе наш техник проверява всички детайли - дължината на кабелното трасе, сечението на кабелните проводници, видовете и правилното свързване на електрическите защити, след което пристъпва към монтаж и настройка на съответната мощност.

Забранено е зарядната станция да се монтира в близост (или зарядният кабел да пресича) аварийни изходи и пожарни кранове.

Екипът ни следи и спазва всички световни стандарти и добри практики за електро-безопасност.

Като комплексен доставчик, екипът на КолкоТок може да изгражди фотоволтаична инсталация върху Вашият покрив или иновативното за българският пазар решение "Соларен паркинг навес" за два автомобила. Ние можем да изградим за Вас най-доброто от тези две авангардни технологии - Електромобил + Фотоволтаик !!!


Електромобилите и всичко свързано с тях са нова и надеждна технология, в случай че са ръцете на експерти.

При случаен подход (не искаме да плашим никого...), всичко е възможно ...